La fel ca o scrisoare de intenție tradițională, un CV video este o bună ocazie pentru candidat de a se prezenta, de a-și exprima entuziasmul și profesionalismul și de a defini contextul în care managerul de recrutare ar trebui să îi analizeze CV-ul. Cu toate acestea, există mai multe avantaje în utilizarea unui CV video în locul unei scrisori de intenție.

În acest scurt articol, vom explica scopul unui CV video, cum să folosiți formatul în cel mai bun mod posibil și câteva capcane pe care ar trebui să le evitați.

Avantajul de a trimite un CV video

Unele persoane aflate în căutarea unui loc de muncă aleg să trimită un CV video împreună cu CV-ul scris. Acest lucru arată potențialului angajator că se simt în largul lor cu tehnologia. Ei sunt orientați spre viitor (optează pentru ultima tendință și cea mai nouă tehnologie, mai degrabă decât pentru formatul „care va fi în curând depășit”). Și permite candidatului să vândă în continuare potențialului angajator abilitățile sale de comunicare orală și comportamentul său pozitiv și plăcut. 

Unii recrutori cer ca un CV video să fie trimis împreună cu un CV scris. Deși procentul de recrutori care solicită un CV video este încă relativ scăzut. Considerăm că este inevitabil ca această tendință să crească și să devină în curând un standard al industriei. Pe scurt, un CV video este un instrument eficient pentru a vă impulsiona candidatura și este mai bine, în ochii potențialului angajator, să fiți înaintea curbei decât în urma vremurilor.

Formatul și parametrii

Acum că am acoperit „De ce”, haideți să ne uităm la „Ce” și „Cum”.

Cât de lung ar trebui să fie CV-ul tău video?

CV-ul tău video trebuie să fie scurt și formal. Încercați să aveți o durată mai mică de 90 de secunde (nu mai puțin de 40 de secunde).

Cum ar trebui să arate CV-ul dumneavoastră video?

Păstrați un fundal curat și simplu. Nu uitați că dumneavoastră, în calitate de candidat, sunteți punctul culminant al unui CV video. Fundalul trebuie să se potrivească cu personalitatea dumneavoastră și cu rolul pe care îl dețineți. În același timp, trebuie să țineți cont de aspectul estetic al mărcii sau al companiei vizate. Scopul dvs. este să exprimați entuziasm și profesionalism și să oferiți recrutorului contextul potrivit pentru a vă citi CV-ul scris.

Nu presupuneți că trebuie să vă creați CV-ul video dintr-o singură încercare. De fapt, includerea montajelor prezintă mai multe avantaje.

  • Arată că aveți anumite abilități de editare video.
  • Arată că vă pasă suficient de mult de prezentarea dvs. și de obținerea unui loc de muncă încât să vă faceți timp pentru a face câteva reluări și editări.
  • Ajută la creșterea dinamismului, concisității și pertinenței videoclipului.

Folosiți o platformă dedicată producătorilor de videoclipuri

Este posibil să înregistrați un videoclip simplu cu ajutorul telefonului dvs. și să îl trimiteți ca fișier mp4. Cu toate acestea, merită să luați în considerare metode mai sofisticate (deși la fel de simple). Deoarece unul dintre avantajele trimiterii unui CV video este acela de a arăta potențialului angajator că vă simțiți confortabil cu tehnologia și cu noile platforme, folosiți 90 de secunde din CV-ul video pentru a evidenția aceste abilități. 

Crearea unui CV video îi arată recrutorului că ați putea fi o bună potrivire cu angajatorul. Sunteți deja familiarizat cu diverse platforme și software pe care și ei le-ar putea folosi.

Să nu reinventăm roata

Cu toții am mai fost la interviuri de angajare și cu toții am primit aceleași întrebări. Acestea sunt întrebări de bază pentru că rezumă cel mai bine ceea ce vrea să audă viitorul angajator. Nu încercați să revoluționați procesul de interviu atunci când vă faceți CV-ul video. Dar răspundeți la cel puțin una (dacă nu mai multe) dintre aceste întrebări standard de interviu. Nu trebuie să enunțați întrebările, dar atingeți câteva dintre punctele principale pe care angajatorul vrea să le audă.

Concluzie

Popularitatea CV-urilor video este în creștere și continuă să crească. În special în industriile creative. Și, în timp ce un videoclip creat și orientat spre propria persoană poate fi părtinitor, nu trebuie să vă feriți de oportunitățile de a vă „vinde” potențialilor angajatori. Fiți prevăzători și trimiteți un CV video și CV-ul scris în loc de o scrisoare de intenție. Nu vă gândiți prea mult  și demonstrați angajatorului că sunteți un candidat serios și profesionist.

Sursa foto Pexels

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *