„Ce este…” și „cum funcționează…” – iată ce consideră majoritatea consumatorilor că este esențial atunci când se gândesc să cumpere un produs nou. Aici intervine un videoclip de produs. Scopul principal al acestuia este de a prezenta produsul. Un videoclip de produs convingător poate ajuta consumatorii să ia o decizie în cunoștință de cauză și, în cele din urmă, îi va convinge pe potențialii clienți dacă produsul este o necesitate în viața lor sau nu. Așadar, atunci când creați un videoclip de produs, puneți-vă în locul consumatorului – ce fel de informații ar dori să afle? Ce ar fi atrăgător pentru ei? Să luăm în considerare câteva idei…

Tipuri de videoclipuri de produs

Videoclipurile de produs pot fi de mai multe tipuri și stiluri, în funcție de scopul specific al videoclipului.

De exemplu, este posibil să doriți pur și simplu să le oferiți consumatorilor o scurtă privire asupra produsului (cu scopul de a-i face pe consumatori să fie curioși să afle mai multe). Acest tip de videoclip de produs este plin de farmec și îl atrage pe consumator să afle mai multe. Acesta trebuie să fie un videoclip foarte scurt, care să includă un apel la acțiune la final.

Un tip de videoclip de produs puțin mai lung va intra în mai multe detalii despre un anumit produs. Acesta poate explica modul în care acesta poate fi util pentru spectator și îi poate ușura viața. De asemenea, poate atinge și ușurința de utilizare a unui anumit produs.

Apoi, există videoclipuri de produs care intră în mult mai multe detalii. Acestea sunt mai lungi și prezintă demonstrații pas cu pas ale funcționării unui produs. Dacă există funcții diferite, se poate realiza o serie de videoclipuri de produs, fiecare dintre ele concentrându-se pe un aspect.

Acum că am abordat tipurile de videoclipuri de produs, haideți să ne adâncim mai mult în ceea ce puteți face pentru a vă face conținutul să iasă în evidență.

Cum să-ți faci videoclipurile de produs convingătoare

Pentru ca orice videoclip de produs să fie convingător, trebuie să planificați cu atenție crearea acestuia.

Începeți prin a decide ce doriți să realizați: un videoclip scurt și plin de farmec „cum arată”, un videoclip puțin mai lung „cum este” sau un videoclip mai lung „cum funcționează”.

După ce ați stabilit acest lucru, țineți cont de următoarele:

1. Calitate

Asigurați-vă că impresionați prin calitatea și profesionalismul videoclipului – un videoclip de produs de calitate slabă îi va face pe consumatori să se întrebe dacă aceasta este și o reflectare a produsului.

Videoclipurile excelente sunt excelente doar dacă oamenii le pot vedea cu ușurință – asigurați-vă că videoclipul dvs. este de o calitate excelentă și că poate fi partajat fără efort.

Dacă oamenilor le place, îl vor distribui! Dacă oamenii cred că poate fi util prietenilor și familiei, îl distribuie! Prin urmare, videoclipul dvs. de produs trebuie să fie ușor de partajat. De exemplu, dacă este încărcat pe YouTube, asigurați-vă că ați activat funcția de încorporare.

2. Lungime

Un videoclip de produs convingător își va pierde impactul dacă este prea lung! Cu cât mai scurt, cu atât mai bine! (Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, tipul de videoclip joacă un rol important în ceea ce privește lungimea acestuia).

Un videoclip care are ca scop pur și simplu să arate cum arată produsul poate fi de doar 20 de secunde, în timp ce un videoclip care explică mai multe despre produs va avea o durată de până la 90 de secunde. O demonstrație în profunzime poate fi mai lungă, dar păstrați-o sub 5 minute pentru a menține atenția telespectatorilor.

Un videoclip de produs mai lung ar fi destinat unui scop specific – nu ca o reclamă, ci mai mult ca un tutorial – astfel, acestea sunt destinate telespectatorilor care doresc în mod intenționat să afle mai multe și, prin urmare, sunt pregătiți să dedice mai mult timp vizionării videoclipului.

3. Show off

Un videoclip de produs convingător are grijă să prezinte produsul în cea mai bună lumină. Cum ușurează viața și cum aduce bucurie. Răspunde la întrebări despre produs (cu excepția cazului în care este vorba de un videoclip de produs de tip teaser scurt, care intrigă și ridică întrebări în mod intenționat).

În cele din urmă, un videoclip de produs convingător va determina privitorul să spună: „Am înțeles; îmi place; îl vreau! – Am de gând să cumpăr unul!”

Mai multe idei pentru videoclipuri de produs

Să analizăm câteva exemple de videoclipuri de produs potențial convingătoare:

1. Prezentați produsul din spatele scenei

A ști mai multe despre produs înseamnă, de asemenea, a ști mai multe despre trecutul acestuia și poate chiar a ști mai multe despre oamenii din spatele produsului, precum și despre cei care îl folosesc.

Faceți un scurt tur al fabricii pentru a arăta de unde provine produsul. Lăsați-i pe cei care produc produsul să arate și să povestească despre produs.

2. Folosiți alți consumatori în videoclipurile despre produsele dvs.

Lăsați-i pe cei care îl folosesc să demonstreze cum funcționează produsul. Atunci când un coleg consumator explică modul de utilizare a unui produs, aceasta face ca narațiunea să fie personală – ca și cum un prieten v-ar spune cum funcționează ceva!

Aceștia pot fi specifici în a spune cum le-a adus beneficii produsul sau pot evidenția un aspect al utilizării acestuia pe care îl găsesc deosebit de grozav.

3. Oferiți informații suplimentare în videoclipurile despre produse

Luați în considerare informații suplimentare: Donațiile caritabile sunt legate de produs? Este un produs de comerț echitabil? Acesta este tipul de informații care pot fi incluse pe scurt într-un videoclip de produs convingător.

4. Concentrați-vă pe beneficiile produsului

O altă variantă pentru un videoclip de produs convingător este să vă concentrați pe beneficiile produsului. Un videoclip de produs convingător arată clienților cum produsul le va aduce beneficii sau cum va adăuga valoare în viața lor. De exemplu, conduceți consumatorii prin modul în care diferite persoane, cum ar fi membrii familiei, pot beneficia de el.

Un alt mod de a privi lucrurile este: videoclipul convingător al produsului arată cum produsul rezolvă o problemă sau cum să îl folosești. Realizarea unui videoclip de produs sub forma unei demonstrații sau a unui videoclip explicativ funcționează astfel foarte eficient.

5. Spuneți o poveste cu videoclipurile despre produsele dvs.

Un videoclip care informează și spune o poveste în același timp este adesea mai convingător decât un simplu videoclip informativ.

De ce? Pentru că povestea distrează și ea! Scopul final este de a informa, dar dacă se poate și distra, este un plus! Așadar, gândiți-vă cum puteți transforma videoclipul dvs. de produs într-o poveste pentru a-l face mai convingător.

Dacă scopul videoclipului de produs era doar de a arăta cum se utilizează produsul, o demonstrație ar fi fost, desigur, mai potrivită. Așadar, înainte de a realiza videoclipul, trebuie să aveți un obiectiv clar cu privire la ceea ce urmăriți: să arătați beneficiile produsului, să arătați cum funcționează, să arătați de unde provine sau să arătați funcții suplimentare ale produsului etc. Sau se urmărește doar să se ofere spectatorului o mică privire pentru a-i stârni curiozitatea în legătură cu produsul?

Iată lista noastră scurtă de idei pentru videoclip de produs:

  • evidențiați o caracteristică spectaculoasă a produsului
  • arătați cum se utilizează produsul/ arătați ce poate face produsul
  • explicați cum funcționează produsul
  • faceți o scurtă demonstrație
  • oferiți instrucțiuni pas cu pas
  • povestiți o întâmplare care să arate cum se utilizează produsul
  • povestiți despre modul în care produsul rezolvă o problemă
  • spune-ți povestea din spatele produsului dvs.
  • oferiți informații despre producție, cum ar fi când, unde, cum este produs și de către cine.

Un videoclip de produs convingător prezintă produsul dvs. spectatorilor. Un ultim sfat: asigurați-vă că aveți un call to action la finalul videoclipului.

Poate fi la fel de simplu ca un text pe ecran în ultimul cadru pentru a oferi detalii de contact: un număr de telefon, o adresă de e-mail sau un site web.

Nimic nu este mai frustrant decât să urmărești un videoclip despre un produs grozav pe care simți că ți-l dorești cu adevărat și apoi să afli că trebuie să faci cercetări suplimentare pentru a afla de unde poți cumpăra produsul…

Oferiți consumatorului posibilitatea de a vă contacta cu ușurință!

1 Comment

  1. Pingback:Cum să schimbați fundalurile video pe Instagram și TikTok - Claudiu Ciobanu Video Marketing Expert

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sign up to our newsletter!