Creșterea priorității acordate marketingului video și impulsul evident al canalelor de social media de a plasa conținutul video în prim-planul fluxurilor lor sunt indicatori importanți ai faptului că consumatorii se implică mai mult ca niciodată în video.

Dacă încercați să atrageți atenția acestor consumatori, atunci trebuie să acordați prioritate și videoclipurilor. Mai ales dacă doriți ca conținutul dvs. să crească traficul și partajarea. Potrivit unui sondaj Wyzowl din 2023, 91% dintre comercianți spun că videoclipurile au crescut traficul pe site-ul lor, iar oamenii sunt de două ori mai predispuși să partajeze videoclipuri cu prietenii decât orice alt tip de conținut.

Comunitatea de marketing a luat cu siguranță în considerare. Un procent uriaș de 90% dintre comercianții care utilizează videoclipuri de formă scurtă își vor crește sau menține investițiile în 2023. Alți 21% dintre marketeri intenționează să valorifice videoclipurile în formă scurtă pentru prima dată în 2023.

Videoclipurile de formă scurtă variază în lungime în funcție de platforma pe care apar, dar, în general, au mai puțin de un minut. Marketerii le iubesc deoarece videoclipurile de formă scurtă, în special, au cel mai mare randament al investiției și sunt în prezent numărul 1 în ceea ce privește generarea de lead-uri.

Iubim videoclipurile din mai multe motive, dar pentru acest articol, ne vom concentra pe modul în care acestea vă ajută să implicați mai bine clienții, să simplificați informații complexe și să economisiți timp.

Implicați mai bine potențialii clienți cu ajutorul videoclipurilor

Dacă ați fost vreodată nevoit să citiți o carte pentru școală când erați copil și apoi să vizionați o adaptare cinematografică a aceleiași povești, atunci știți că este mult mai rapid și mai captivant să vizionați filmul. Se pare că și adulții procedează la fel. De fapt, 73% dintre oameni preferă să urmărească un videoclip scurt pentru a afla despre un produs sau un serviciu decât să citească despre el.

Potrivit unui studiu recent, videoclipurile explicative sunt cu 65% mai eficiente decât prezentările PowerPoint și îi ajută pe spectatori să dobândească de două ori mai multe cunoștințe despre subiect. Acum, deși ne gândim adesea la videoclipuri ca la un conținut pe care l-am vedea în reclamele online, pe site-urile web și în social media, mulți specialiști în marketing beneficiază de pe urma utilizării videoclipurilor în e-mailurile lor sau în trimiterea de mesaje către potențialii clienți cu ajutorul navigatorului de vânzări. Iată de ce: e-mailurile video îi ajută pe destinatari să rețină mai mult din mesaj decât e-mailurile bazate pe text.

Și, în condițiile în care majoritatea dintre noi se luptă cu o avalanșă regulată de comunicări prin e-mail, videoclipurile pot fi o gură de aer proaspăt în căsuța de e-mail a cuiva.

Simplificați ceea ce este complex în videoclipurile dvs.

Acum că ați captat atenția telespectatorilor cu un videoclip, maximizați retenția acestora. Descompunerea produselor sau serviciilor complexe în bucăți mici – cum ar fi metoda descrisă în simpleshow Video Maker pentru a vă ajuta să creați videoclipuri explicative – îi ajută pe spectatori să rețină informațiile, cum ar fi acea propunere unică de vânzare atât de importantă.

Însușirea de noi concepte în bucăți mici se numește microînvățare și este cu 18% mai eficientă decât abordările tradiționale de învățare. Această abordare este ideală pentru orice, de la educarea oamenilor cu privire la noi concepte până la prezentarea acestora.

Acest lucru pare la fel de adevărat cu cât urci mai sus pe scara ierarhică. Dacă încercați să vindeți o idee sau un produs unui cadru superior, trebuie să știți că 59% dintre aceștia preferă să vadă un videoclip decât să citească un text în e-mail.

Lăsând la o parte directorii executivi, numărul de oameni care urmăresc videoclipuri explicative este uimitor. 96% dintre oameni au vizionat un videoclip explicativ pentru a înțelege mai bine sau a învăța despre un produs sau un serviciu. Ținând cont de acest număr, ți-ar fi greu să găsești pe cineva care să nu fi vizionat un videoclip explicativ.

Economisiți timp

Acesta este un lucru important. Ori de câte ori puteți economisi timp din procesul de conversie a noilor clienți, este un câștig. Imaginați-vă dacă ați putea să le arătați clienților potențiali un videoclip gata pregătit care să evidențieze toate punctele cheie, în loc să le explicați în mod repetat produsele sau serviciile dvs. în timpul întâlnirilor. Cu o introducere solidă, puteți să treceți la o conversație mai profundă despre modul în care clienții dvs. pot include produsele și serviciile dvs. în viața și/sau munca lor.

Iar dacă videoclipul este foarte bine realizat, acesta poate converti potențialii clienți de unul singur, ca o reclamă, pe o pagină de destinație sau oriunde încercați să ajungeți la clienți. Un studiu a spus că vizionarea unui videoclip a convins 89% dintre oameni să cumpere un produs sau un serviciu. Asta înseamnă că videoclipul poate face munca grea, astfel încât, în loc să petreceți timp convingând potențialii clienți să încerce ceea ce vindeți, puteți petrece mai mult timp găsind noi clienți potențiali.

Videoclipurile pot fi, de asemenea, excelente pentru a informa oamenii despre actualizările de produse sau despre noile versiuni. În loc să începeți de la zero, de ce să nu vă bazați pe ceea ce aveți? Cu simpleshow video maker, puteți salva videoclipuri pentru a crea o bancă de conținut – toate partajabile cu un simplu clic. Apoi, dacă aplicația, serviciul sau produsul dvs. lansează o nouă caracteristică, puteți edita videoclipurile pentru a include noutățile, astfel încât să fiți întotdeauna pregătit cu cel mai recent conținut.

Concluzia: materialul video este un instrument puternic care vă ajută să convertiți clienții mai bine, mai inteligent și mai rapid decât marketingul bazat doar pe text.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sign up to our newsletter!