În lumea de astăzi, în care conținutul este supraîncărcat, poate fi o provocare să captezi și să menții atenția publicului tău. Dar, există o armă secretă – videoclipurile.

Videoclipurile vă oferă puterea de a da viață poveștilor dvs. și de a evoca emoțiile potrivite din partea publicului dvs. Cu ajutorul acestora, puteți lăsa un impact de durată pe măsură ce stabiliți conexiuni personale cu publicul dvs. existent și potențial.

De aceea, potrivit Wyzowl, 96% dintre specialiștii în marketing sunt de acord că conținutul video este o parte eficientă a strategiei lor de marketing. Dar, cu numeroasele tipuri de videoclipuri pe care le aveți la dispoziție, care sunt cele pe care ar trebui să le folosiți? Cele care vă maximizează raza de acțiune a mărcii, desigur. Iată o listă:

1. Demonstrații de produse pentru a vă maximiza impactul mărcii

Demonstrațiile de produs pot maximiza raza de acțiune a mărcii dvs. prin faptul că le arată clienților ce poate face produsul dvs. pentru ei. Aceste tipuri de videoclipuri sunt deosebit de utile dacă aveți un magazin de comerț electronic. Să spunem că vindeți produse de machiaj. Puteți partaja tutoriale despre modul în care publicul dvs. țintă poate utiliza noile dvs. produse.

Dar, subiectele acestor tipuri de conținut nu se limitează la produsele fizice. Le puteți utiliza și dacă sunteți un brand SaaS. Companii precum Slack și Asana, de exemplu, împărtășesc demonstrații ale produselor lor pe platformele lor de socializare. Pentru a crea videoclipuri demonstrative creative și convingătoare, trebuie să vă concentrați pe caracteristicile și beneficiile produsului dvs. care sunt cele mai importante pentru publicul dvs. țintă.

De asemenea, utilizați un limbaj clar și concis. Puteți adăuga elemente vizuale, animații și alte elemente interesante pentru a face conținutul mai atractiv. În cele din urmă, includeți un apel la acțiune la finalul videoclipului. Doriți să încurajați spectatorii să facă următorul pas, cum ar fi vizitarea site-ului dvs. web sau efectuarea unei achiziții.

2. Videoclipuri din culise pentru a maximiza impactul mărcii dvs.

Cum ar fi dacă ați putea să le arătați potențialilor clienți cum fabricați produsele uimitoare pe care le folosesc? Le-ar plăcea acest lucru, deoarece îi face să se simtă ca și cum ar face parte din proces. Este, de asemenea, o modalitate bună de a integra transparența în strategia ta de marketing de conținut. Cu ajutorul acestora de tip BTS, îți maximizezi raza de acțiune a brandului tău, oferindu-i publicului tău o privire din interior asupra companiei și culturii tale. 

Astfel, partajarea acestora vă poate ajuta să creați o conexiune emoțională cu clienții dvs. existenți și potențiali. Puteți arăta publicului dvs. orice, de la un tur al biroului dvs. până la o privire pe furiș în depozitul dvs. Nu ezitați să arătați și procesul creativ al echipei dvs. Atunci când partajați conținut din culise, trebuie să fiți autentic și sincer.

Nu vă fie teamă să arătați latura umană a companiei dvs. – atunci când angajații dvs. se distrează, de exemplu. Hubspot are câteva exemple frumoase pe pagina sa de Instagram. Poți folosi videoclipurile BTS ca o oportunitate de a prezenta și valorile și misiunea companiei tale. Este, de asemenea, o mișcare bună pentru a-i îndemna pe cei care vă urmăresc să le partajeze prietenilor și familiilor lor pentru mai multă vizibilitate. Aceasta este o modalitate prin care puteți obține mai multe like-uri pe Instagram, distribuiri pe Facebook și retweet-uri.

3. Testimoniale video pentru a vă maximiza impactul mărcii dvs.

Testimonialele vă pot maximiza reach-ul brandului dvs. prin evidențierea bunului dvs. palmares ca brand. Acestea sunt o modalitate puternică de a construi încredere și credibilitate în rândul publicului dvs. țintă. Potrivit BigCommerce, testimonialele vă pot ajuta să vă creșteți veniturile de la clienți cu 62%.

Puteți crea testimoniale cerându-le clienților mulțumiți să împărtășească experiența lor cu marca dvs. în fața camerei.  Dar, pentru a crea testimoniale eficiente, trebuie să selectați clienții potriviți pe care să îi prezentați. Căutați clienți care sunt entuziasmați de produsul sau serviciul dvs. și care au o poveste convingătoare de spus. Puteți alege să înregistrați un video în stil documentar într-un studio sau în orice altă locație pe care o preferați.

De asemenea, puteți cere clientului să înregistreze un simplu videoclip și să vi-l trimită. În orice caz, oferiți câteva îndrumări cu privire la ceea ce ar trebui să includă clientul în testimonialul său, cum ar fi beneficiile pe care le-a primit sau modul în care produsul dvs. i-a ușurat viața. În plus, puteți trimite clienților o listă de întrebări la care să răspundă. Dar, chiar dacă puteți direcționa narațiunea, ar trebui să le permiteți clienților dvs. să își împărtășească poveștile personale.

În cele din urmă, editați videoclipul. Adăugați subtitrări și unele efecte speciale, cum ar fi o muzică de fundal bună, pentru a face videoclipul mai atrăgător. Apoi partajați-l pe canalele dvs. de marketing.

4. În încheiere

Videoclipurile sunt instrumente de marketing puternice care vă pot ajuta să vă implicați în relația cu publicul țintă. Dar nu folosiți orice tip de conținut video.

Folosiți clipuri video care s-au dovedit a maximiza impactul mărcii dvs.: demonstrații de produse, conținut din culise și mărturii video. Atunci când creați aceste videoclipuri, nu uitați să vă concentrați pe nevoile și interesele publicului dvs. și să fiți autentic.

Promovați conținutul și pe platformele de marketing pe care le-ați ales. Cu cele mai eficiente tipuri de clipuri video care vă maximizează raza de acțiune a brandului, veți putea ieși în evidență într-o lume digitală aglomerată. Mult succes!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *