Videoclipul este una dintre cele mai atractive modalități prin care mărcile se pot conecta cu consumatorii.

Anul trecut, 86% dintre cei care se ocupă de marketing video au raportat că utilizarea videoclipurilor a crescut traficul web, iar alți 84% spun că videoclipurile ajută marca lor să genereze noi clienți potențiali.

În mod clar, este ceva de spus despre succesul marketingului video.

Dacă v-ați gândit cum să profitați de această tendință pentru a vă dezvolta brandul, iată câteva modalități de a integra fără probleme video în noua dvs. strategie.

Top 6 moduri de a face din software-ul video și multimedia o parte integrantă a planului tău de marketing

Pandemia a stimulat un an record în ceea ce privește consumul de conținut, cererea de materiale video crescând vertiginos. Numărul mediu de ore pe care oamenii l-au petrecut consumând conținut a crescut cu 120%. Oamenii au tânjit după interacțiune în timpul pandemiei, și încă o fac.

Nu aveți nevoie nici de o echipă de producție masivă pentru a le crea, de marcă excepționale; de fapt, modelele perfect lustruite în ședințe foto strălucitoare și puse în scenă fac ca totul să pară fals. Nimic nu înlocuiește autenticitatea vocii umane, a feței și a contactului vizual.

Cifrele susțin psihologia – 74% dintre marketeri susțin că acestea au avut un randament al investiției mai bun decât imaginile statice.

Șansele de a scoate un videoclip viral sunt, în cel mai bun caz, mici. Ceea ce este aproape sigur că veți reuși cu un marketing de calitate este să vă implicați publicul și să creșteți ratele de conversie. Acesta este un câștig!

Dar cum reușești să faci acest lucru? Iată câteva dintre cele mai reușite moduri în care puteți valorifica brandul dvs.

1. Începeți un blog

YouTube are mai mult de două miliarde de utilizatori; aproape o treime din internet!

Blogurile scrise și marketingul de conținut sunt în continuare excelente, dar blogurile video (cunoscut și ca vlogging) reprezintă o nișă proprie și vă pot ajuta să ajungeți la un public cu totul nou.

Iar atunci când combinați puterea unui conținut scris bine realizat cu videoclipuri încorporate într-un blog standard, aveți o combinație de succes de implicare ridicată a utilizatorilor și SEO îmbunătățit pentru site-ul dvs. web.

2. Crearea de screencast-uri și videoclipuri de instruire

Screencasting-ul este o înregistrare a ecranului computerului dumneavoastră, de obicei cu narațiune audio sau muzică. De asemenea, poate utiliza o cameră web pentru a arăta naratorul într-o altă fereastră.

Unele opțiuni de software multimedia, cum ar fi Movavi, vă permit să desenați pe ecran în timpul înregistrării și să urmăriți mișcările mouse-ului și ale tastelor, astfel încât spectatorii să poată urmări cu ușurință înregistrarea. Screencasturile sunt utilizate în mod obișnuit pentru a crea tutoriale, de instruire și prezentări înregistrate.

Cele de instruire, în special pentru afacerile digitale și SaaS, continuă să fie unul dintre cele mai performante conținuturi și pot fi extrem de eficiente. De fapt, 96% dintre oameni au vizionat un videoclip explicativ pentru a afla mai multe despre un serviciu sau un produs.

(Și nu, nu este o greșeală de tipar – 96% reprezintă un stimulent uriaș pentru a crea videoclipuri instructive centrate pe afacerea dvs.).

Nu numai că acest lucru aduce beneficii publicului dvs., dar și ușurează presiunea din partea echipei dvs. de servicii pentru clienți atunci când oamenii pot viziona un videoclip în loc să vă contacteze reprezentanții, care sunt blocați să răspundă la aceleași întrebări la nesfârșit.

3. Promovați-vă brandul cu slideshow-uri

Cele cu slideshow-uri sunt o modalitate simplă de a vă prezenta produsele sau mesajul de marketing.

Cu instrumentele potrivite, prezentările dvs. pot avea subtitrări, voice-over, muzică, filtre, tranziții de bun gust și multe altele. Există chiar și șabloane predefinite disponibile pentru a vă ajuta cu designul grafic.

4. Stimulează vânzările cu ajutorul videoclipurilor de prezentare a produselor

Cele demonstrative sunt populare, și asta pentru un motiv întemeiat. Acestea servesc unei varietăți de scopuri, inclusiv:

Reducerea scepticismului.

Consumatorii erau deja sceptici înainte de pandemie, dar valul de dezinformare din rândul surselor de informare a adus încrederea la un nivel minim istoric, potrivit Barometrului de încredere Edelman 2021.

Acestea ajută la atenuarea acestei lipse de încredere, deoarece nu faceți o prezentare goală și nu vă așteptați ca clienții să vă creadă pur și simplu pe cuvânt – le arătați exact ce poate face produsul dvs.

Explicarea principalelor caracteristici.

Frumusețea clipurilor demonstrative este că vă oferă posibilitatea de a vă prezenta produsele într-un mod realist, conversațional, în loc de un discurs de vânzare insistent.

La fel ca psihologia din spatele marketingul de conținut în locul apelurilor la rece, această abordare cu presiune redusă este mai atrăgătoare pentru consumatori. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a explica de ce produsul dvs. este unic pe piață și cum poate rezolva problemele clienților dvs.

5. Încorporați videoclipuri direct în site-ul dvs. web

Motoarele de căutare iubesc videoclipurile, ceea ce este o veste bună pentru poziționarea SEO. Acestea încurajează vizitatorii să petreacă mai mult timp pe site-ul dvs. web, oferind în același timp o mai bună implicare decât textul simplu sau imaginile.

Adăugarea acestora pe paginile dvs. de destinație poate îmbunătăți conversiile cu 86%, ceea ce le face să fie o completare puternică la restul conținutului dvs.

Există o mulțime de oportunități de a utiliza videoclipuri pe site-ul dvs. web:

  • Paginile de produse pot arăta produsele în uz sau modelate pe o persoană.
  • Pagina de start poate prezenta cea mai recentă lansare a colecției dvs.
  • Pagina dvs. „Despre noi” ar putea avea o privire amuzantă în culisele companiei și a oamenilor care o mențin în funcțiune. Acest lucru le oferă consumatorilor o imagine mult mai bună despre cine sunteți decât ar putea-o face o coloană de text.

În cele din urmă, acestea sunt despre engagement.

6. Încorporează videoclipuri în campaniile tale de e-mail

Emailul și videoclipul au fost menite să fie împreună. Și nu ne credeți doar pe cuvânt – s-a demonstrat că adăugarea de videoclipuri în campaniile dvs. de e-mailuri crește rata de clicuri cu până la 300%.

De exemplu, dacă un client potențial se uită la 80% dintr-un videoclip demonstrativ pentru cea mai recentă actualizare a produsului dvs., aceasta ar fi o ocazie excelentă pentru a-l filtra într-o anumită pâlnie de vânzări cu conținut similar de urmărire și o abordare omnichannel cu anunțuri relevante.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *