Marketing video a devenit un instrument vital pentru companiile care doresc să creeze legături semnificative cu publicul lor.

De fapt, telespectatorii sunt de două ori mai predispuși să împărtășească un videoclip cu prietenii lor, în comparație cu orice alt tip de conținut digital. Videoclipul ne permite să utilizăm tehnici de povestire într-o manieră atractivă. Împreună cu abordări strategice, mărcile pot folosi acest lucru pentru a promova relații autentice, a modela percepțiile asupra mărcii și a determina acțiuni de responsabilizare.

În acest articol, explorăm modul în care puteți valorifica marketingul video pentru a crea conexiuni emoționale cu publicul dvs. și pentru a stimula loialitatea pe termen lung.

Efectul video

Videoclipul pare să fie mai popular ca niciodată, dar de ce este această formă de conținut atât de captivantă? Acest lucru poate fi explicat dacă analizăm o combinație de factori:

Povestiri autentice: Împărtășirea experiențelor și emoțiilor reale este una dintre cele mai bune modalități de a crea conexiuni emoționale cu publicul dumneavoastră. Iar conținutul video vă oferă un instrument ușor pentru a face acest lucru. Videoclipurile fac posibilă imersiunea publicului dvs. într-o poveste, reală sau fictivă, ceea ce creează un sentiment de empatie care rezonează cu privitorul și îl ajută să rețină mai mult timp în creier informațiile date. 

Stimulare vizuală și auditivă: Conținutul video ne captivează atenția prin implicarea simultană a mai multor simțuri, ceea ce duce la un impact emoțional mai puternic și la niveluri mai ridicate de reținere a informațiilor.  De fapt, 96% dintre specialiștii în marketing declară că utilizarea conținutului video i-a ajutat să crească gradul de înțelegere a utilizatorilor cu privire la produsele sau serviciile lor.

Conexiune umană: Nu există nimic mai eficient decât interacțiunea umană atunci când vine vorba de crearea unei conexiuni emoționale cu publicul dumneavoastră. Videoclipurile care prezintă oameni reali sporesc încrederea spectatorului, deoarece acesta poate să se conecteze cu personajele la un nivel personal.

Indicii emoționale: Videoclipurile – marketing video pot ajuta la ghidarea emoțiilor publicului dumneavoastră prin utilizarea indicilor emoționali. Puteți schimba atmosfera și reacția emoțională a videoclipului dvs. prin adaptarea muzicii, a iluminării, a unghiurilor de filmare sau a tehnicilor de editare.

Pentru a construi conexiuni emoționale cu publicul tău, este important să te concentrezi pe crearea de conținut autentic, relatabil și semnificativ. Înțelegerea emoțiilor și aspirațiilor publicului tău te va ajuta să îți adaptezi videoclipurile pentru a obține răspunsul emoțional dorit și pentru a stabili o conexiune de durată.

Există trei modalități principale prin care videoclipurile pot ajuta la stimularea conexiunilor emoționale cu publicul tău. Haideți să ne scufundăm în ele:

Impactul experiențelor psihologice

Un număr din ce în ce mai mare de persoane se confruntă cu anxietatea. Accesul aproape constant la știri negative pe rețelele de socializare, titlurile clickbait și alte conținuturi la care suntem expuși pot declanșa niveluri ridicate de incertitudine și teamă. Cine dintre noi nu este familiarizat cu sentimentul de a defila printr-un flux aparent neîncetat de postări negative?

Una dintre modalitățile prin care brandul dvs. poate construi conexiuni emoționale pozitive cu consumatorii este folosirea marketingului video pentru a întrerupe temutul scroll de condamnare. Bineînțeles, acest lucru nu va schimba algoritmul de social media al nimănui pentru a afișa mai mult conținut pozitiv, dar va oferi un răgaz de la conținutul duios și adesea negativ cu care cei mai mulți se confruntă zilnic folosind social media.

Unele dintre modalitățile prin care puteți oferi o experiență psihologică și emoțională mai pozitivă în marketingul dvs. video pot include:

Videoclipuri inspiraționale și motivaționale: Fiți o forță pozitivă în viața consumatorilor dumneavoastră. Puteți face acest lucru realizând conținut video care să vă încurajeze și să vă inspire telespectatorii cu narațiuni edificatoare. Împărtășiți povești de reziliență, de succes, de dezvoltare personală și de depășire a provocărilor. Puteți să vă implicați personalul, liderii companiei sau consumatorii în acest demers. Oferind o perspectivă nouă, puteți redirecționa atenția publicului dvs. către idei care să le ridice moralul, mai degrabă decât să contribuie la grijile lor.

Videoclipuri educaționale și informative: Împărtășiți puțină din expertiza dvs. pentru a vă ajuta publicul să se dezvolte. Puteți realiza tutoriale în formate atractive și ușor de digerat. Aceasta este o modalitate de a adăuga un plus de valoare în viața publicului dvs., în loc să fiți un alt element online care le declanșează anxietatea. Sfaturile practice îi pot ajuta, de asemenea, să simtă că au un control mai mare într-un peisaj în care este foarte ușor să te simți neputincios. De asemenea, mulți oameni adoră să facă scufundări profunde în subiecte educaționale complexe ca o distracție îmbucurătoare.

Afectarea percepțiilor publicului

Modul în care publicul vă percepe brandul este important, iar marketingul video poate juca un rol important prin crearea unei conexiuni emoționale cu brandul dumneavoastră. Angajarea proactivă și regulată în strategiile de gestionare a reputației ajută la influențarea imaginii publice a mărcii dvs. în mod pozitiv.

Acest lucru implică o analiză atentă a ceea ce spune publicul despre compania dvs. în recenzii și postări pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, s-ar putea să vi se pară mai eficient să mențineți o bună percepție publică prin crearea unor conexiuni emoționale semnificative cu marketingul dvs. video. Unele modalități solide de a realiza acest lucru includ:

În spatele scenei și spoturile angajaților: Prezentarea de povești video – marketing video din culise poate fi o modalitate excelentă de a vă umaniza brandul. Faceți cunoștință cu principalii colaboratori ai afacerii dvs., de la directori până la angajații începători. Puneți-i să spună povestea călătoriei lor în cadrul companiei dvs. și ce cred ei că este semnificativ în ceea ce fac.

Această atingere umană aduce autenticitate și transparență brandului dvs. De asemenea, poate stimula sentimentul de autoritate prin prezentarea sursei de expertiză din spatele videoclipurilor dvs. explicative.

Videoclipuri legate de cauze: Alinierea brandului dvs. la cauze și valori sociale și crearea de conexiuni emoționale prin intermediul marketingului video poate merge foarte departe. Puteți stimula acest lucru prin realizarea de videoclipuri legate de cauze care prezintă devotamentul companiei dvs. de a avea un impact pozitiv asupra societății.

Spuneți povești vizuale despre motivul pentru care anumite valori sunt importante pentru afacerea dvs. Prezentați evenimente caritabile și activități zilnice în care se implică compania dvs. Prin evidențierea eforturilor autentice ale brandului dvs., marketing video – videoclipurile dvs. pot arăta că firma dvs. are un adevărat simț al scopului și empatie.

Stimularea acțiunilor de responsabilizare

Povestirea vizuală este unul dintre cele mai puternice instrumente emoționale – și, deși imaginile statice sunt excelente, nimic nu se compară cu un videoclip – marketing video pentru a provoca un răspuns emoțional. Totuși, nu este vorba doar despre modul în care narațiunile evocă sentimente puternice. Atunci când marketingul dvs. video realizează o conexiune emoțională clară și pozitivă, poate fi, de asemenea, un catalizator pentru acțiune din partea consumatorilor dvs.

Acest lucru înseamnă că puteți valorifica tehnici de povestire vizuală care să le permită spectatorilor dvs. să depășească angajamentul lor pasiv și să înceapă în schimb să aibă interacțiuni excelente cu marca dvs.

Unele strategii pentru acest lucru pot include:

Plasarea strategică a Call-To-Action (CTA): În mod ideal, ar trebui să plasați CTA-uri în momente cheie din videoclip pentru a crea o legătură pozitivă cu marca dvs. De exemplu, le puteți cere spectatorilor dvs. să lase comentarii despre reacțiile lor sau să împărtășească experiențele lor. În videoclipurile – marketing video explicative, puteți utiliza CTA-uri care să îi conducă pe spectatori către conținut care îi ajută să afle mai multe. Acest lucru poate evoca sentimente de satisfacție din cauza valorii adăugate pe care o oferiți.

User-Generated-Content: Unele dintre cele mai puternice și pozitive povești nu vor veni direct de la afacerea dvs. User-Generated-Content (UGC) în marketingul dvs. video poate fi o modalitate incluzivă și destul de semnificativă de a incita la acțiune. La urma urmei, UGC poate fi o formă eficientă de dovadă socială. Acest lucru se datorează faptului că le oferă celorlalți o privire asupra experiențelor autentice ale consumatorilor.

Așadar, invitați-vă clienții să vă trimită videoclipurile lor – marketing video. Poate le inserați în conținutul dvs. video – marketing video mai lung sau le postați pe canalele de socializare. Ca urmare, videoclipurile dvs. ar putea promova sentimente de încredere în rândul publicului dvs. Acest lucru îi poate încuraja apoi pe telespectatorii dvs. să întreprindă acțiuni decisive similare cu cele ale clienților mulțumiți pe care tocmai i-au văzut.

Concluzie

Brand-ul dvs. poate crea conexiuni emoționale și psihologice cu publicul prin utilizarea marketing video. Acest lucru ar putea fi esențial pentru a vă ajuta afacerea să depășească relațiile pur tranzacționale cu consumatorii, ceea ce poate stimula încrederea și încuraja loialitatea pe termen lung. Ori de câte ori este posibil, oferiți narațiuni pozitive și resurse educaționale valoroase pentru a înălța spectatorii. Găsiți modalități de a utiliza în mod strategic imagini din culisele afacerii dvs., marketing video – videoclipuri legate de cauze și apeluri la acțiune.

În plus față de aceste strategii, este esențial să vă acordați timp pentru a vă asculta în mod activ clienții. Aceasta este, la urma urmei, o componentă cheie a oricărei relații empatice semnificative. Făcând cu adevărat eforturi pentru a înțelege ce le pasă clienților dvs. și care sunt nevoile lor, vă puteți adapta eforturile de marketing video în consecință.

Acest lucru poate avea un impact emoțional, psihologic și practic mai mare asupra consumatorilor dumneavoastră.

1 Comment

  1. Pingback:Crearea de videoclipuri cu un generator video AI - 3 Beneficii ale acestuia - Claudiu Ciobanu Video Marketing Expert

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *