La un moment dat, probabil că v-ați întrebat: cum să schimbați fundalurile video fără un ecran verde? Din fericire pentru tine, instrumente simple și gratuite precum Unscreen te pot ajuta să o iei de la capăt, să experimentezi și să îți personalizezi conținutul video oricât de mult dorești înainte de a apăsa „Post”. 

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre opțiunile de editare a fundalului video pe Instagram Reels și TikTok, despre cum să folosiți efectele de green screen și despre cum Unscreen vă poate ajuta să publicați conținutul video perfect.

Cum să folosești efectul de green screen de pe Instagram

Efectul de green screen al Instagram Reels vă ajută să adăugați un fundal interesant videoclipului dvs. în timp ce filmați. Folosește o funcție ingenioasă numită „chroma-keying” pentru a elimina fundalul unui videoclip sau al unei fotografii și pentru a vă permite să îl înlocuiți cu un alt videoclip sau fotografie.  

Veți găsi acest lucru la îndemână atunci când filmați videoclipuri de reacție sau dacă pur și simplu doriți un fundal mai bun pentru ceva ce ați înregistrat deja.

Iată un ghid pas cu pas pentru a utiliza efectul de green screen de la Instagram Reels pentru conținutul tău video: 

1. După ce ați deschis Reels pe Instagram, puteți accesa efectul de green screen făcând clic pe galeria dvs. în stânga jos (caseta albastră cu semnul +).

2. Alegeți > Green screen în colțul din stânga sus.

3. Alegeți un nou fundal din fotografiile sau videoclipurile existente. 

4. Apoi, dacă doriți să schimbați fotografia sau videoclipul pe care l-ați ales, faceți clic pe > Change media.

5. Apăsați butonul > Efectul green screen din mijloc (lângă Preview) și începeți înregistrarea.

6. După ce sunteți mulțumit de noul Reel, apăsați > Next.

7. Apăsați > Share (Partajați) în partea dreaptă jos pentru a vă publica noul Reel.

Și iată-l – un nou fundal superb pentru viitorul tău reel în doar câțiva pași, perfect pentru următorul tău videoclip, sau atunci când ești presat de timp pentru a crea conținut nou. Cu ajutorul funcțiilor de design din partea stângă, puteți adăuga muzică, efecte speciale, cronometre și multe altele.

Efectul de green screen de pe Instagram Reels este o opțiune grozavă dacă aveți deja o imagine sau un videoclip cool pe telefon. Dar dacă nu ați descărcat deja unul pe telefon, ați putea lua în considerare explorarea TikTok, gama sa de fundaluri cu green screen și multe alte funcții cu care puteți deveni creativi.

Cum să schimbați fundalurile video pe TikTok

Aveți mai multe opțiuni pentru a vă schimba fundalul videoclipurilor cu TikTok decât cu Instagram Reels. Iată cum poți fi creativ cu fundalurile tale video folosind efectele de green screen de la TikTok:

1. Apăsați butonul > + din partea de jos a ecranului.

2. În partea din dreapta jos a ecranului, selectați > Efecte.

3. Alegeți > Green screen din opțiunile disponibile.

4. Derulați în jos pentru a alege noul efect de green screen al videoclipului dvs..

5. Dacă doriți să înregistrați cu noul fundal deja instalat, apăsați butonul central > Record (Înregistrare).

6. După ce ați terminat de înregistrat, apăsați > Next (sau mica săgeată roșie de lângă butonul Record.)

7. Apăsați > Post pentru a intra în direct cu noul dvs. videoclip.

Iată o ultimă opțiune simplă și rapidă pentru a schimba fundalurile video online și gratuit, fără a fi nevoie să descărcați o nouă aplicație pe telefon, care vă oferă și mai multă flexibilitate pentru a vă personaliza fundalul video – Unscreen.

Cum să editați fundaluri în videoclipuri cu Unscreen

Opțiunile de green screen de la Instagram Reels și TikTok sunt fantastice atunci când doriți să filmați în direct și să încărcați conținutul video la scurt timp după aceea. Dar, uneori, s-ar putea să vă simțiți mai organizat dacă păstrați producția de conținut diferită de canalele de promovare. Acest lucru ar putea însemna să vă înregistrați conținutul video pe telefon, să editați detalii precum culoarea fundalului și abia apoi să încărcați o versiune finală pe rețelele sociale, fie că este vorba de Instagram, TikTok sau ambele.

Unscreen – o opțiune super rapidă, ușoară și distractivă pentru a vă edita conținutul video în mod automat, gratuit și în mai puțin de un minut sau două: 

1. Încărcați sau trageți videoclipul dvs. în Unscreen.

2. Apăsați > Change Background (Schimbare fundal).

3. Alegeți un nou fundal din opțiunile > Video, > Color sau > Image din Unscreen.

4. Apăsați > Download (Descărcare) pentru a vă salva noul videoclip ca GIF, PNG animat sau cadre unice.

Unscreen aduce beneficiile opțiunilor de editare a fundalului video atât de la Instagram, cât și de la TikTok, într-o singură platformă simplă, automată și gratuită: 

1. Puteți alege mai întâi un nou fundal din opțiunile de video, imagine sau culoare ale Unscreen (ca pe TikTok.) 

2. Puteți încărca imaginea sau fundalul video în Unscreen pentru a-l înlocui pe cel din videoclipul încărcat (ca pe Instagram Reels.)

3. Pentru videoclipuri mai lungi, vă recomandăm cu căldură să vă abonați la Unscreen Pro, care vă permite să descărcați videoclipuri de lungă durată cu rezoluție Full HD. De asemenea, cu această versiune puteți elimina watermark-ul Unscreen de pe videoclipurile dvs.

Personalizează-ți videoclipurile cu instrumentele care ți se potrivesc cel mai bine

În zilele noastre, nu este nevoie de prea mult pentru ca o bucată de conținut video să devină virală – mai ales dacă ați selectat instrumentul de editare video potrivit pentru a crea o filmare curată, profesională, cu un minim de pași.

Efectul de green screen de la Instagram Reels este soluția pe care trebuie să o folosești dacă nu ai prea mult timp la dispoziție și ai deja o fotografie sau un videoclip atrăgător în galerie.

Dacă aveți ceva mai mult timp la dispoziție și doriți să explorați o serie de efecte de green screen pentru fundaluri video (inclusiv unele cu adevărat hilare), accesați TikTok.

Dacă doriți să vă organizați procesul de creare a conținutului și să obțineți o editare curată, cu aspect profesional, puteți publica cu ușurință atât pe Instagram, cât și pe TikTok și în doar câteva minute, încercați Unscreen. 

Dacă aveți un videoclipsuper, dar simțiți că s-ar putea face mai bine cu un fundal și mai mișto, folosiți Unscreen pentru a încerca.

1 Comment

  1. Pingback:Cum vă pot ajuta videoclipurile să câștigați noi clienți - Claudiu Ciobanu Video Marketing Expert

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *