Tipuri de conținut video

Spoturi publicitare

Scurt mesaj publicitar audiovizual (difuzat la radio și televiziune). Durată uzuală: 3-5 secunde (V. flashy advertising), 7-10 (format scurt), 15, 20, 25, 30, 45, 60 secunde – ajungând și până la doua-trei minute sau mai mult (spre exemplu, un spot TV de 30 secunde pe film de 35 milimetri are o lungime de 13,68 metri și include 750 imagini; primele 20 imagini ale unui film publicitar trebuie să fie „mute”). V. clip publicitar video/TV.  (Iqads)

Reclamele reprezintă un mod de discurs publicitar. Pentru ca o reclamă să aibă succes este necesară cunoaşterea publicului ţintă şi a nevoilor lui. Reclamele beneficiază de structuri publicitare subtile, rafinate, ce vizează percepţia şi emoţia audienţei. (Historia)

 

Randări 3d

Procesul de preluare a informațiilor digitale (volume, texturi, lumini etc.) introduse într-un mediu grafic de modelare 3D, programabil, și de convertire a acestora în imagini finale, vizibile pe monitor sau pe hârtie. – Din eng. render, rendering.

Termenul randare vine din cuvântul englezesc render, care are un înțeles mai larg, însemnând: a transmite altcuiva, a reproduce, etc. În acest sens, procesul de randare produce imagini edificatoare pentru transpunerea în realitate a conceptelor prezentate.

O data cu evoluția tehnologiilor avansate de prelucrare a imaginilor, cuvântul randare a devenit un termen tot mai des întâlnit în limbajul designerilor.

În arhitectură, imaginile fotorealiste generate de modelele 3D sunt folosite pentru a reprezenta viitoarele construcții într-o manieră comprehensibilă pentru beneficiari.

 

Animații video

Videoclipurile pot avea mai multe forme diferite și există o varientate de moduri de a vă conecta marca cu publicul dumneavoastră. În lumea de astăzi una dintre căile cele mai populare de marketing pentru a spune o poveste este animația video. Videoclipurile animate sunt foarte eficiente acum pentru că au devenit mai accesibile și de asemenea, pot eluda unele dintre provocările videoclipurilor live (găsirea actorilor, planificarea interviurilor, identificarea locațiilor, etc.). Atunci când este utilizat în mod corespunzător, conținutul video animat poatea avea un impact semnificativ asupra vizualizării. pentru branduri, animația oferă mai multe avantaje unice, în continuare voi specifica două dintre ele:

  1. Videoclipul este costumizabil pentru diferite audiențe. În funcție de audiența căreia te adresezi poți schimba rapid grafica, tema de culori, etc.
  2. Flexibilitate. Pentru un buget redus scenariul pote fi simplu, cu focus pe textul dinamic sau simple ilustrații. Pe de altă parte, atunci când se dispune de un buget mai mare ai flexibilitatea de a crea scenarii mai complexe ce vor purta spectatorii într-o călătorie unică fără să fii nevoit să filmezi deloc.

Mai multe avantaje ale videoclipurilor animate găsiți aici: 522productions

 

Whiteboard animation

Animațiile pe o tablă albă (whiteboard animation) au devenit un instrument de marketing popular în ultimii ani. Există multe motive pentru asta. Aceste videoclipuri simple și captivante arată pe cineva care desenează imagini pe o tablă albă sau pe altă suprafață. Dacă ați văzut vreodată un astfel de videoclip știți că au o modalitate aparte de a vă atrage atenția.

 

Cursuri video

Suntem obișnuiți să ne alegem singuri sursele de informare. Tehnologia ne-a schimbat modul în care învățăm. Timpul de procesare al informațiilor s-a scurtat foarte mult, am devenit mult mai rapizi în asimilarea de informații. Tocmai din aceste  motive cursurile video sunt din ce în ce mai căutate și consumate de către oameni din întreaga lume.

Cursurile video vor transmite că îți pasă de educația celorlalți, că știi care sunt pașii de urmărit pentru a ajunge la un anume rezultat și că te implici în dezvoltarea comunității. Aceste videoclipuri vor crește notorietatea companiai și vor crea legături puternice cu consumatorii. În plus cursurile video pot genera direct venituri din vânzarea lor.

 

Seminarii online (Webinarii)

În lumea afacerilor, atunci când dorești să comunici un anume mesaj unui grup de persoane poți opta pentru organizarea unui seminar sau a unei conferințe. Asta implică cheltuieli foarte mari, planificare, deplasarea într-o anumită locație atât a echipei tale cât și a celor invitați la seminar. Datorită unor instrumente mult mai puternice disponibile pentru afacerile de astăzi, această modalitate de a organiza conferințe și seminarii a fost înlocuită și îmbunătățită foarte mult.

Seminarul desfășurat online, cunoscut ca webinar, este o modalitate prin care firmele pot comunica anumite mesaje către o audiență largă, fără a cere oaspeților să cheltuiască bani și timp pentru a călători într-o locație fizică. Webinariile pot fi utilizate într-o varietate de moduri diferite. De la găzduirea de conferințe online, seminarii și prelegeri, la vânzări și marekting, afacerile din fiecare industrie pot beneficia de această modalitate dinamică de comunicare. Webinariile pot fi utilizate pentru:

 

Video explicative de foma “Cum să”

Cu siguranță le-ați văzut până acum și le vedeți în fiecare zi pe măsură ce navigați prin feed-ul de social media. Clipuri rapide care explică cum să faceți anumite lucruri: cum să preparați micul dejun, cum să vă antrenați la sala de sport sau cum să construiți o casă din materiale reciclabile ori diferite trucuri simple pentru viața de zi cu zi.

Crearea aestor tipuri de videoclipuri, utile și captivante vă poate ajuta să fiți observați sau vă poate ajuta să împărtășiți ceea ce cunoașteți cu publicul dumneavoastră din social media.

 

Interviuri cu profesioniști

Interviurile sunt bogate în informații. De obicei aduc în atenția spectatorilor oameni de succes, ale căror afaceri s-au dezvoltat bazându-se pe anumite tehnici, principii, valori ce sunt împărtășite de către aceștia în interviu. Videoclipurile te tip interviu pot fi de forma unor rețete de succes sau pur și simplu informați de ultimă oră din domeniul în care activați.

Demo-uri pentru produse sau servicii

Videoclipurile demonstrative sunt ideale pentru prezentarea produsului dumneavoastră clienților, potențiali și existenți. Videoclipurile demo pot ajuta pe cineva care nu este familiarizat cu produsul să-l cunoască, prin modul în care funcționează și să-i ofere toate informațiile de care are nevoie pentru a lua o decizie de cumpărare.

Video în care se prezintă cultura, imaginea și valorile companiei.

Videoclipul nu este doar un moft sau prezentare inovatoare. Este o modalitate puternică de a forma relații cu publicul prin conexiune emoțională.

Aceasta se datorează faptului că videoclipul este un context la care noi suntem intrinsec conectați pentru a răspunde. În plus față de stimularea vizuală, videoclipul provoacă un răspuns emoțional din partea spectatorului – datorită contagiunii emoționale. Atunci când audiența dumneavoastră vizualizează un videoclip sau urmărește o poveste, emoțiile încep de fapt să oglindească ceea ce se află pe ecran. Chiar și o scurtă interacțiune cu videoclipul dumneavoastră poate declanșa acest răspuns, făcând un impact seminificativ. (Columnivemedia)

 

Mărturii (Testimoniale) ale clieților

Dacă vindeți un produs pe site-ul dumneavoastră, mărturiile clienților pot fi un element cheie de conținut deoarece acestea sunt comentarii imparțiale care îi determină pe vizitatori să le cumpere. Folosind mărturii în format video pe site-ul dumneavoastră, introduceți conținut care vă va promova produsul într-un mod convingător.

Ar trebui să folosiți mărturii care să vă ajute la stabilirea credibilității. Mărturiile funcționează pentru că sunt discursuri de vânzare puternice, ele vin de la o voce imparțială și oferă încredere. Folosește persoane reale pentru a-ți demonstra succesul cu produsul sau serviciul tău. În cele din urmă testimonialele vor fi acolo pentru a converti mai mulți prospecți în clienți atât timp cât sunt folosite într-un mod corect.

 

Studii de caz și documentare

Bogate în informații și foarte relevante pentru nișa în care activați, studiile de caz și documentarele vă vor ajuta să afișați afacerea dumneavoastră ca autoritate recunoscută de industrie.

La fel ca orice persoană, fiecare organizație are o poveste de spus. O modalitate de a vă conecta cu afacerea la o potențială bază de clienți este prin utilizarea unui documentar corporativ.

Un documentar tipic este un film care înregistrează un aspect al realității folosit adesea pentru instruirea, educația sau menținerea unei perioade istorice. Un documentar corporativ poate fi mai specific: accentul este pe organizație sau pe afacere. Poate conține o serie de lucruri, inclusiv produsele și serviciile pe care le poate oferi o organizație, comunitatea în care se angajează compania sau persoanele din cadrul afacerii. Obiectivul principal este acela de a “face publicitate fără publicitate”: un documentar corporativ, în timp ce descrie “realitatea” organizației, are menirea de a arăta scopul, valorile și oamenii din cadrul afacerii.

De exemplu un documentar corporativ poate prezenta o călătorie, sau mai multe, ale unor angajați pe întreaga durată a zilei: naveta la muncă, ceea ce fac, motivul pentru care se bucură de lucru în această companie, ceea ce i-a adus acolo și motivul pentru care continuă să lucreze în acel loc. Obiectivul fiind acela de a conecta publicul cu persoanele care lucrează pentru comapanie și de a promova relațiile bune pe care le au aceștia cu compania.