Exemple de conținut video pentru marketing

 

 

 

Provocarea unui răspuns emoțional din partea audienței este esențial pentru a oferi rezultate clienților noștri.  Videoclipurile oferă mai multe oportunități de a obține o legătură emoțională cu publicul decât orice alt format disponibil. Cu fiecare videoclip pe care-l producem (spot publicitar, video educațional, testimonial,  videoclip demo, etc.) ne străduim să angajăm spectatorii la un nivel personal profund, pentru a influența opiniile și a inspira acțiuni.

În continuare îți voi oferi o serie de exemple de videoclipuri care au rolul de a te inspira în alegerea tipului de video potrivit pentru promovarea afacerii tale.

1.Cursuri video

Afișarea afacerii dumneavoastră ca autoritate recunoscută în industrie va convinge potențialii clienți nu doar să vă urmărească ci să și cumpere de la dumneavoastră. O modalitate prin care puteți realiza acest lucru este organizarea de seminarii, conferințe, webinarii sau cursuri video. Avantajul acestora este că odată înregistrate vor putea fi distribuite gratuit dar și vândute.  Câștigați din vânzarea directă a filmărilor apoi câștigați notorietate, credibilitate și recunoașterea celorlalți ca fiind o voce relevantă în industrie.

O parte din cursul video filmat cu Mauro Rovecchio în Roma, Italia.

 

2. Videoclip de prezentare pentru o școală de tango

Imaginează-ți că ești în căutarea unei școli de tango iar site-urile școlilor de tango vizitate până acum ți-au oferit informații despre locație, program, prețuri și poate câteva fotografii din locație. Înainte de a lua o decizie descoperi o altă școală de tango care te întâmpină pe prima pagină cu acest video. Cred că emoțiile oamenilor care vorbesc despre plăcerea de a dansa tango sunt mult mai convingătoare decât orice alte detalii. Nu-i așa că după vizionarea acestui clip parcă ești mai curios să descoperi pasiunea pentru tango?

3. Videoclip pentru prezentarea unei școli de arte marțiale "Choy Lee Fut"

4.Videoclipuri pentru promovarea unui magazin online de cadouri

În acest videoclip sunt prezentate mesajele înregistrate de clienții magazinului de cadouri pentru destinatarii lor. Cel mai bun exemplu pentru a arăta avantajul serviciului de livrare de cadouri ce include și mesaje video înregistrate, a fost să arătăm mesajele celor care au utilizat deja serviciul.

Acest videoclip poate fi încadrat în categoria testimoniale. Exemplele clienților care au utilizat serviciul au convins și alți clienți să încerce.

Videoclipuri educaționale.

Cum să împachetezi o cutie roundă? Cum să împachetezi un cadou pentru un copil? Cum să împachetezi un cadou de Paște?

Am răspuns la aceste întrebări prin realizarea unei serii de videoclipuri de tipul "Cum să". Observați că aceste videoclipuri nu promovează direct un produs sau un serviciu. Ele oferă informații relevante, utile celor care caută soluții pentru împachetarea de cadouri. Acest aspect a contribuit foarte mult la distribuirea organică, naturală, a mesajului, în rețelele sociale, unde s-au bucurat de foarte multe like-uri și share-uri.

Prezenarea unui produs 360 grade oferă o cunoașere mai bună a produsului înainte de a-l cumpăra. Asta vă ajută să evitați eventuale retururi și să creșteți rata de conversie.

Mărturiile funcționează pentru că sunt discursuri de vânzare puternice, ele vin de la o voce imparțială și oferă încredere.

5. Videoclip pentru promovarea unui salon de înfrumusețare.

Ajută-ți potențialii clienți să-și formeze o idee despre cum arată locația ta înainte de a te vizita, un videoclip de prezentare este foarte convingător. Asigură-te că ai clienți în locație atunci când se filmează pentru ca locul să nu pară părăsit și gol.

Cele mai apreciate videoclipuri sunt cele în care arătați ceva inedit. În urmă cu câțiva ani am înregistrat cum se realiza o coafură de mireasă. Videoclipul a reușit să adune peste 1 milion de vizualizări și tot crește. Partea cea mai frumoasă este că, în urma vizualizării foarte multe viitoare mirese au sunat pentru a solicita o programare.

Foarte apreciate de către publicul iubitor de saloane de înfrumusețare sunt și videoclipurile Before and After.

6. Videoclip pentru promovarea unui centru de relaxare.

Atunci când locația dumneavoastră oferă diferite opțiuni potențialilor clienți este bine ca aceștia să afle de existența lor cât mai curând. Cea mai simplă metodă de a le face cunoscute este realizarea unui videoclip de prezentare care poate rula pe ecranele prezente în locație sau distribuit în rețelele sociale.

7. Videoclip pentru promovarea unei firme de catering.

Acest video a adunat peste 10 000 de vizualizăzi, organic, fără nici un fel de promovare plătită.

8. Videoclip pentru promovarea unei firme care organizează evenimente

9. Videoclipuri pentru promovarea unor restaurante

Arată-le potențialilor clienți cum se pot distra la tine în locație.

10. Videoclip pentru promovarea unui magazin cu produse tradiționale de sezon.

Demonstați clienților că produsele dumneavoastră sunt autentice arătâdu-le modul în care sunt preparate. Acest tip de videoclip le va oferi încredere în produse și o poveste pe care o vor asocia.

11. Videoclip pentru promovarea unui hotel

Dacă încorporați prea mult conținut de autopromovare în strategia dumneavoastră de marketing, acesta va fi perceput ca fiind spam și va rămâne neobservat. Promovați serviciile hotelului dumneavoastră fără să menționați nimic despre acestea în clipul video. Cum? Prin prezentarea unui parc, al unui muzeu sau al unui punct de atracție din zonă. Spectaorii vor fi încântați să vizioneze acest tip de conținut și nu vor simți că cineva încearcă să le vândă ceva.

Solicită o ofertă