You can’t use up creativity. The more you use, the more you have.

Oscar Wilde

Cariera profesională

Sunt antreprenorul-creator, fondator și mentor în cadrul proiectului FĂ CE-ȚI PLACE.
Mentorez seminarii și cursuri de marketing digital.
Filmmaker la  CIOBANU MEDIA FILM
Sunt creator pasionat de conținut video, pentru YouTube, Facebook, Instagram , Twitch
 

Cariera mea profesională a început în 2006 când m-am angajat ca reprezentat de vânzări în București, pentru o fabrică de ciocolată din Roman. Lucram mult și câștigam puțin. Nu-mi plăcea să mă trezesc dimineața și visam la libertate.

Pentru mine libertatea înseamnă să fac ce vreau, când vreau. 

Pentru a-mi indeplini visul aveam nevoie de libertate financiară și de libertate în decizii. Am simțit că antreprenoriatul mi le poate oferi pe ambele așa că am demisionat și în 2007 am deschis primul magazin online, o casă de comenzi.

Am falimentat la scurt timp și m-am angajat iar. Am jucat jocul ăsta cu demisia și magazinele online (lenjerie intimă, costume medicale, rochii de seară, electrocasnice) până în 2013 când am deschis un alt magazin online pentru a vinde cadouri. Cadoul Mov.

Înțelesesem cât de important este să fii perseverent așa că de data aceasta eram hotărât să nu mai renunț până nu reușesc să-l fac profitabil.

După aproape 4 ani de eforturi supraomenești, în care viața mea a fost mai dură decât a oricărui angajat, fără vacanțe, fără ieșiri în oraș și multe alte sacrificii, magazinul meu de cadouri a început să devină profitabil.

În sfârșit aveam succes iar asta mi-a permis să văd unde greșisem cu fiecare magazin online în parte. 

Îmi doream atât de mult să creez campanii de marketing încât ignoram complet partea logistică și cea economico financiară, unde aveam mari carențe.

 După ce am înțeles asta am renunțat la comerțul online pentru a face exclusiv campanii de marketing. Așa a apărut agenția de publicitate, CREATIV89.

Am crescut într-un an cât alții în zece. Parcă mă născusem din nou. Acum aveam timp pentru vacanțe, prieteni, sport, citit, hobbyuri, chiar și mult mai mulți bani.

După doi ani de stat printre antreprenori, am remarcat faptul că cei mai mulți dintre ei înțeleg puterea pe care o oferă online-ul, mult mai bine decât se întâmpla în urmă cu 12 ani, când am început eu.

Însă lipsa de înțelegere a acestui mediu și lipsa de practică îi face să se teamă el, să îl vadă în ceață, să fie nesiguri de acțiunile lor și ineficienți. 

Vreau să-i ajut să obțină claritate, siguranță și eficiență pentru strategia lor de marketing digital, de aceea am creat CLUB 300, club de practică a marketingului digital în propria afacere.

Antreprenorul-creator

L-am citat, la început, pe Oscar Wilde. Și nu întâmplător. Una dintre convingerile acestuia era că, dintre toate resursele, creativitatea este specială pentru că, pe măsură ce te folosești mai mult de ea, cu atât intensitatea și calitatea ei cresc.

Pornind de la aceasta abordare, bazându-mă pe creativitate, sunt sigur că putem deveni orice. Iată, avem în mâinile noastre uneltele.

Iar, în decursul celor 13 ani de antreprenoriat am aflat două lucruri esențiale: spiritul de observație și mintea liberă te pot duce oriunde. Se spune că ele intră sub umbrela personalității creative, mereu insetată de cunoaștere, de inovație și de autenticitate. Din punctul meu de vedere, în timp, personalitatea creativă îți devine stil de viață. Așa a fost în cazul meu. Mi-a adus succes, mulțumire, împlinire și, de aceea, mă simt dator să îl dau mai departe.

Poți și tu! Fii atent, observă, consolidează și inovează. Mantra mea dintotdeauna.

Așa am fondat CLUB300, avanpost al marketingului digital pentru antreprenori. Eu am putut  învăța marketing digital, pe cont propriu. Mai mult, am putut inova, descoperi soluții atipice și eficiente, care poate nu treceau drept varianta preferată, in rezolvarea anumitor probleme.

Totul ne este la îndemână, doar să avem suficientă perseverență și curiozitate.