Ce este SEM și cum funcționează

Ce este SEM și cum funcționează

By : -

Ce este SEM și cum funcționează

În acest articol vei afla ce este SEM și cum funcționează, pentru a integra această tehnică în planul tău de marketing digital.

 

SEM este prescurtarea de la Search Engine Marketing care este o formă de marketing digital ce implică promovarea website-urilor crescându-le vizibilitatea în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERPs- search engine results page) în principal prin publicitate plătită.

Pentru a păstra lucrurile cât mai simple, în continuare, voi folosi ca exemple: Google, care este cel mai utilizat motor de căutare și Google AdWords, care este un sistem de publicitate ce aparține lui Google.

 

Ce este Google AdWords?

Google AdWords este un sistem de publicitate (anunțuri plătite) în care cei care doresc să-și promoveze website-ul, fac o ofertă pentru anumite cuvinte cheie iar Google le afișează în lista de rezultate. Acesta este modul prin care Google face bani din căutări.

 

Dacă în cazul SEO spuneam că ajută website-ul tău să fie listat în pagina de rezultate într-un mod organic, natural, asta nu mai este valabilă și pentru SEM.

Cu ajutorul Google AdWords site-ul tău poate fi afișat, primul în lista de rezultate (anunțuri plătite), extrem de rapid.

Tot ce trebuie să faci este să cumperi anumite cuvinte cheie pentru care dorești să apari în lista de rezultate.

 

Într-un articol viitor voi explica ce este Google AdWords și cum funcționează.

Tag :#, #

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *