SEO PENTRU CLIPURILE VIDEO

În acest episod îți voi spune cum să iți optimizezi clipurile video din punct de vedere seo.

Seo este acronimul de la Search Engine Optimization, adică optimizarea conținutului pentru a fi înțeles de motoarele de căutare. Rolul motorelor de căutare, în cazul nostru Google și YouTube, este acela de a oferi utilizatorilor cele mai bune rezultate. Pentru a face acest lucru cu succes, motoarele de căutare, se folosesc de un algoritm de sortare și clasificare a conținutului.

În continuarea acestui clip video îți voi spune ce trebuie să faci pentru a te asigura că motoarele de căutare îți vor indexa conținutul și-l vor afișa în primele rezultate.

 

1. Titlul clipului video

Găsește un titlu relevant. Asigură-te că titlul clipului tău conține acele cuvinte pe care oamenii le caută atunci când vor să găsească conținut asemănător cu cel pe care îl oferă clipul tău video. Foarte importantă și relevantă, este Ordinea cuvintelor din titlu, primele cuvinte vor fi considerate mai importante decât ultimele. Pentru a face lucrurile mai simple vom lua un exemplu al unei săli de dans care promovează lecțiile de ballet it ball. Cel mai nou sport la tine în oraș. Acesta este un titlu care NU este optimizat din punct de vedere SEO Uite un exemplu de așa da pentru titlul clipului tău video: Cursuri de Ballet fit ball la sala de dans x din București În momentul în care cineva caută cursuri de ballet in Bucuresti, cel de-al doile clip are șanse mai mari să se afișeze înaintea primului pentru că in titlul clipului video apar exact cuvintele pe care utilizatorul le-a căutat.

 

2. Descrierea clipului video

La fel ca în cazul titlului și descrirea trebuie să contină acele cuvinte cheie relevante pentru conținutul tău. Aici poți face o descriere mai amplă a ceea ce se petrece in clip. Asigură-te că vei repeta de câteva ori acele cuvinte cheie relevante pentru utilizatori. Nu exagera cu densitatea cuvintelor cheie. Mesajul trebuie săfie clar și ușor de parcurs de către utilizator.

 

3.Cuvintele cheie

Cuvintele cheie sunt foarte importante. Acestea, la fel ca titlul și descrierea, spun motoarelor de căutare despre ce este vorba in clipul tău video. Spre deosebire de titlul sau descriere acestea vor fi văzute doar de către motoarele de căutare. YouTube poate recunoaște conținutul audio. Pentru ca YouTube să țină cont de cuvintele cheie, acestea trebuiesc mentionate și în discursul tău din clipul video altfel YouTube va considera că vrei să-l păcălești. Degeaba cuvântul cheie este roșii dacă în clip vorbești despre castraveți.

 

4. Lungimea clipurilor video

Un indice foarte important pentru YouTube este timpul pe care îl petrece utilizatorul vizionând clipul tău. Dacă utilizatorii petrec mult timp uitându-se la clipul tău atunci YouTube îl va considera relevant și-l va afișa printre primele rezultate. Să facem o comparație. Presupunem că ai încărcat pe Youtube două clipuri video. Primul are 2 minute, cel de-al doilea are 10 minute. Dacă fiecare video este vizionat de 1000 de ori iar timpul de vizionare este de 50% asta inseamnă că primul clip are un timp mediu de vizionare de 1000 minute iar cel de-al doilea are un timp mediu de vizionare de 5000 minute. Pe care-l va afisa primul Youtube? Exact, pe cel mai lung.

Dacă mai ai și alte întrebări legate de optimizarea seo a clipurilor video scrie un comenariu, îți voi răspunde.

În următorul episod vom descoperi 5 tipuri de clipuri video care îți vor îmbunătăți considerabil strategia de video marketing.

Apasă butonul de abonare, activează clopoțelul și urmărește cele mai recente postări. https://www.youtube.com/c/CuriozitatePură

Credit foto cover: Edho Pratama

Articole create 32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus