CUM SĂ EDITEZI CONȚINUTUL VIDEO

Video înseamnă comunicare. Pentru a reuși să transmiți un mesaj care să fie înțeles de catre audiența ta trebuie să fii un bun comunicator.

În acest episod îți voi arăta cum să îți editezi materialele video înainte de a le publica.

1. Stabilește de la început care este mesajul pe care vrei să îl transmiți? Ce fel de emoții vrei să induci audienței tale? ce informatii relevante vrei să transmiti acestui auditoriu? Asta te va ajuta să recunoști imaginile de care ai nevoie pentru a construi povestea, vei stii cum să te folosesti de lumini sau de umbre pentru a accentua o anumita stare și ce fel de muzică să le acompanieze.

 

2. Dupa filmarile brute trebuie sa alegi acele imagini care sunt relevante pentru transmiterea cat mai clara si cat mai intensa a mesajului dorit. La fel ca un sculptor care înlătură surplusul pentru a ajunge la statuia dorita și tu trebuie să decizi ce imagini ajută la construirea poveștii tale și ce poți înlătura.

 

3 . Adaugă elemente care să susțină povestea ta. Alege o melodie de fundal, o voce a unui narator și elemente grafice care să contureze povestea.

 

4. Este necesar să înțelegi un soft de editare. Sunt multe disponibile. Nu trebuie să-l alegi pe cel mai bun, alege unul și începe să-l înveți. Pe Youtube găsești o mulțime de tutoriale gratuite. Cu cât vei știi mai bine să utilizezi un soft , cu atât vei reuși mai repede să arăți povestea așa cum ți-o imaginiezi.

 

5. Solicită feedback. Înainte de a publica montajul final arată-l câtorva oameni și cere-le părerea. Vezi dacă lor le este clar mesajul pe care vrei să-l transmiți. Asta te ajută să testezi calitatea clipului înainte de a-l face public.

În episodul următor îi voi arăta unde poți distribui conținutul creat. Dacă mai ai nelamuriri despre editarea video scrie un comentariu.

Apasă butonul de abonare, activează clopoțelul și urmărește cele mai recente postări. https://www.youtube.com/c/Curiozitate…

Credit cover: Andres Umana 

Articole create 32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus