Cine are nevoie de Marketing

Cine are nevoie de Marketing

By : -

Cine are nevoie de Marketing

Pentru a înțelege cine are nevoie de marketing este necesar să înțelegi cât mai bine ce este marketingul. Am scris un articol aici.

Marketingul este un proces permanent prin care oamenii sunt încurajați să ia o decizie, de cumpărare a unui produs, serviciu sau să fie convinși de valorile altei persoane.

Dacă nu facilitează vânzarea nu este marketing.

 

Foarte important de înțeles că marketingul nu este o activitate pe care o exersezi doar din când în când.

Nu faci marketing doar în momentele cheie ale unui calendar prestabilit:

-reduceri de sezon

-promoții de sărbători

-lansare de produs

 

Marketingul este o activitate permanentă de încurajare a clienților care într-un final vor lua o decizie de cumpărare.

Insist pe acest cuvânt, „permanent”, pentru că este bine să înțelegi încă de la început că marketingul este o componentă foarte importantă a afacerii tale. Pentru a te asigura că vei putea beneficia de un marketing permanent calculează de la început care este cantitatea de timp și bani pe care ești dispus să le investești în marketingul afacerii tale, apoi construiește un plan de marketing.

 

În continuare îți voi spune cine are nevoie de marketing.

Ai nevoie de marketing dacă ai o idee de afacere și vrei să o pui în practică. 

Cunoștințele despre marketing te vor ajuta să înțelegi mai bine procesul de creare al produsului sau serviciului pe care vrei să-l oferi.  Vei știi cum să creezi produsul, cum și unde să-l plasezi pentru a fi vândut, care este prețul corect pentru ca produsul tău să fie cumpărat și cum să-l promovezi.

 

 Ai nevoie de marketing dacă ai deja o afacere care nu este încă profitabilă.

Cunoștințele despre marketing te vor ajuta să înțelegi Mixul de Marketing, cei patru P (produs, preț, plasament, promovare). În acest fel vei descoperi ce segment are nevoie de schimbări pentru a transforma afacerea ta în una profitabilă.

 

Ai nevoie de marketing dacă ai deja o firmă profitabilă dar vrei să treci la următorul nivel.

Dacă faci parte din această categorie, te felicit, puțini reușesc să construiască un sistem profitabil. Fiind unul dintre ei cu siguranță îți va fi foarte ușor să treci la următorul nivel. În cazul tău cunoștințele despre marketing te vor ajuta să înțelegi mai bine ce a generat profit și care sunt investițiile care au adus cei mai mulți clienți. Cel mai probabil produsul tău rezolvă problemele clienților, are un preț acceptat de către aceștia și este distribuit corect. Îți poți concentra atenția către promovarea produsului tău. Marketingul digital este productiv și eficient. Cu puțină practică și într-un timp destul de scurt poți ajunge la clienții tăi cu cele mai mici costuri.

 

Ai nevoie de marketing dacă vrei să-ți construiești brandingul personal.

În acest caz, marketingul te va ajuta să înțelegi care sunt acțiunile pe care trebuie să le desfășori pentru a fi ușor de găsit, recunoscut pentru abilitățile tale și renumerat pe măsura acestora.

 

Tu din ce categorie faci parte și care sunt obiectivele tale de marketing?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *