Ce este SEO și cum funcționează

Ce este SEO și cum funcționează

By : -

Ce este SEO și cum funcționează

Ce este SEO și cum funcționează?

În acest articol vei afla ce este SEO și cum functionează, pentru a integra această tehnică în planul tău de marketing digital.

 

Dacă te întrebi cum să aduci mai mult trafic către site-ul tău, SEO este o soluție foarte bună.

SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization, care înseamnă optimizarea pentru motoarele de căutare.

Google este cel mai folosit motor de căutare, motiv pentru care toate exemplele din acest articol vor face referire la el.

 

În continuare îți voi spune care este comportamentul utilizatorilor atunci când vor să găsească ceva pe Google.

 

Peste 90% din cei care folosesc Google vor căuta doar în rezultatele listate în prima pagină. Doar 10% vor avea curiozitatea și răbdarea să treacă la pagina următoare. Cei mai mulți vor schimba cuvântul sau expresia căutată și o vor lua de la zero, cu o nouă căutare, caz în care, probabil, vor găsi rezultatul căutat în prima pagină.

Cei mai mulți dintre cei care caută rezultatele în prima pagină, se vor concentra asupra zonei superioare din lista de rezultate. Această zonă, conține primele 3-4 rezultate, se mai numește și triunghiul de aur. Aproximativ 63% dintre utilizatori vor face click pe unul dintre aceste site-uri.

 

Din acest motiv, optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare și integrarea SEO în planul tău de marketing este foarte importantă.

 

Când oamenii caută ceva care este relevant pentru ei și vor găsi site-ul tău în lista de rezultate, vor da click și vor vizita site-ul tău. Aceștia nu sunt doar vizitatorii oarecare, sunt  oameni care caută exact ceea ce oferi tu. Sunt șanse foarte mari ca aceștia să convertească, cumpărând de la tine, descărcând un material sau inscriindu-se în lista ta de e-mailuri.

Dacă site-ul tău nu se afișează în top 3 din lista cu rezultate sau nu este deloc în prima pagină e ca și cum nu ar exista.

ce este seo si cum functioneaza_marketing pe intelesul tuturor

ce este seo si cum functioneaza_marketing pe intelesul tuturor

 

Uite cum funcționează SEO

 

Fiecare website are un PageRank. Acesta dictează poziția ta în Google.

La începuturile internetului motoarele de căutare analizau numărul de cuvinte cheie prezente în website-ul tău. În funcție de numărul de cuvinte găsite considerau acel website relevant sau nu. Dacă website-ul tău conținea  un număr mare de cuvinte cheie atunci era listat primul în lista cu rezultate.

Odată cu apariția Google s-au schimbat regulile jocului. A apărut un nou criteriu de selecție, RELEVANȚA.

 

Cum este calculată relevanța (PageRank) ?

Legăturile (link-urile) care vin de la alte website-uri către website-ul tău îi spun lui Google cât este de relevant. Acestea se numesc Backlink-uri. Dacă alte site-uri au încredere în site-ul tău și îl recomandă, atunci și Google va avea încredere în site-ul tău. Cu cât numărul backlink-urilor către website-ul tău vor fi mai numeroase PageRank-ul  tău va crește iar asta va face ca website-ul tău să fie afișat în primele rezultate.

 

Astăzi seo funcționează în același mod.

Cuvintele cheie din pagina ta îi vor permite lui Google să vadă site-ul tău și să înțeleagă ce oferi.

Backlink-urile care recomandă pagina ta îi vor spune lui Google că ești de încredere.

Acesta este motivul pentru care se numesc rezultate organice, naturale. Se schimbă constant în funcție de acțiunile oamenilor pe internet.

 

A reușit acest articol să-ți explice ce este SEO și cum funcționează? Dacă nu, spune-mi ce ai vrea să afli în plus.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *